• Mandag - Fredag: 09:00 - 19:00
 • Adresse: Martinsvej 10 1926 Frederiksberg C

Øresten (BPPV)

Øresten (BPPV) er en godartet sygdom som medfører anfaldsvis svimmelhed.

Udredning og behandling

Øresten (BPPV) er en godartet sygdom som medfører anfaldsvis svimmelhed. Har man øresten er anfaldene af sekunder til minutters varighed, hvorunder man oplever voldsom svimmelhed, typisk efter man har vendt sig i sengen, idet anfaldene dog også kan opstå efter andre bevægelser.

Nogle typiske udsagn fra patienter med øresten symptomer (BPPV):

 • Jeg oplever svimmelhed når jeg ligger ned
 • Jeg oplever svimmelhed og kvalme ved bevægelse
 • Jeg oplever gyngende svimmelhed
 • Jeg oplever konstant svimmelhed

Øresten symptomer, samt svimmelhed og kvalme er ofte stærkt skræmmende og generende, og kan forrige livskvaliteten væsentligt. Øresten går i nogle tilfælde over af sig selv, men behandling kan være nødvendigt, særligt i tilfælde af tilbagevendende symptomer. Ved gyngende svimmelhed eller konstant svimmelhed, kan der være tale om fastsiddende øresten. Dette kræver oftest behandling i svimmelhedsstol (TRV stol).

Øresten (BPPV) kan også komme igen senere i livet, hvorfor det kan være nødvendigt at få øresten behandling flere gange.

På Søernes Privathospital er vi specialister i udredning og behandling af øresten (BPPV) og hospitalet råder over nyeste TRV-stol til udredning og behandling af svære tilfælde af øresten (BBPV).

 • Øresten (BPPV) forekommer i alle aldre, men er yderst sjældent hos børn.
 • Øresten (BPPV) er ufarligt, men svimmelheden og kvalmen kan være stærkt generende.
 • Øresten (BPPV) er almindeligt forekommen hos den ældre befolkning.
 • Symptomer med svimmelhed og kvalme, vil opleves af mindst 3% af alle mennesker.
 • Øresten (BPPV) symptomer er oftest: Svimmelhed og kvalme i sekunder og max 20 minutter.
 • Symptomer på Øresten (BPPV) ses typisk når man lægger sig i sengen eller vender sig i sengen.
 • Øresten (BPPV) kan behandles effiktivt uden medicin eller operation
 • Visse øvelser kan måske forebygge anfald af Øresten (BPPV).
 • Øresten (BPPV) kan i sjældne tilfælde “sidde fast” og give konstant svimmelhed
 • Øresten (BPPV) behandles yderst effektivt i TRV.
 • svimmelhedstol – der kan forkorte symptomvarighed.

På Søernes Privathospital foretager vi behandling af øresten (BPPV) i vores TRV svimmelhedsstol. Alle former for øresten (BPPV) kan behandles i denne stol, men den udemærker sig specielt ved de såkaldte “fastsiddende øresten”.

Øresten behandling kan foregå ved nogle enkelte håndgreb hos egen ørelæge eller egen læge – ja endda i eget hjem. Men TRV stolen i øresten behandling har vist sig at være yderst effektiv og kan forkorte forløbet af øresten (BPPV) betydeligt. Derudover har TRV stolen en stor fordel ved præcis diagnosticering af øresten, da det har betydning hvor henne de løse øresten sidder.

Øresten behandling i TRV kræver typisk 1-3 gange for du er rask. I sjældne tilfælde er der brug for flere behandlinger, især ved fastsiddende øresten. Det er normalt at blive svimmel af behandlingen. Øresten behandling er helt ufarlig, også selvom du oplever øret svimmelhed og kvalme. Du kan normalt godt køre bil og varetage dit arbejde efter øresten behandling i TRV stol.

Ved øresten behandling i TRV af fastsiddende øresten, anbefaler vi dog to-tre dages sygemelding, da man kan blive mere svimmel i dagene efter øresten behandling.

Vi har et godt samarbejde med Hovedstadens Hørecenter, der udleverer høreapparater og er lokaliseret i samme bygning. Vi tilbyder endvidere audiologopædisk assistance til alle former for hørerehabilitering. Læs mere HER.

Information til patienter

Vi er klar til at svare på alle spørgsmål.

Søernes Privathospital er blevet akkrediteret af IKAS i Juni 2021

Vi er meget stolte af at vi har fået den flotteste akkreditering man kan få – NUL fejl og alle punkter “Helt opfyldt”!

Citat fra Survey:

“Det har været en fornøjelse at besøge Søernes Privathospital. En absolut velorganiseret og velfungerende organisation, som på kort tid har magtet at etablere sig både organisatorisk og fagligt med styr på kvalitetsarbejdet på forbilledlig vis”

Læs selv hele rapporten her: 34707-Høringsrapport-SurveyID-42424

Du skal faste til din operation i fuld bedøvelse. Det betyder at du ikke må spise og drikke 6 timer før din operation. Du må dog godt drikke vand eller sort kaffe uden mælk op til 2 timer før din operation. Du må ikke drikke juice eller mælk.

Efter din operation vågner du op i vores flotte lokaler med direkte udsigt til Sankt Jørgens Sø. Vi sørger for at du er smertedækket og får mad og drikke. 

For at sikre at du får den bedste behandling i de bedste rammer, føres der kontrol via Fødevarestyrelsen. Du kan læse mere om dette emne her

Har du været bedøvet skal du have nogen til at hente dig på dagen og gerne én at sove sammen med den første nat.

Som patient på Søernes Privathospital er du altid dækket af vores tavshedspligt. Vi lægger din journalnotater og prøveresultater ud til din disposition – det er din ret. 

Du har altid ret til at få information om din behandling, mulige ricisi og forventede resultat. 

Som patient skal du altid give informeret samtykke til en hver behandling og din læge og sygeplejerske vil spørge dig herom. 

Som patient har du lov fastsatte rettigheder 

Vi vil altid gøre alt hvad vi kan for at du skal få den bedste oplevelse hos os. 

Skulle du alligevel opleve bivirkninger eller komplikationer til din behandling kan du få hjælp på Styrelsen for patienterstatningen http://www.pebl.dk

Skulle uheldet være ude og du vil klage, vil vi naturligvis som det første tage imod dig og lytte til dig. Du kan finde information og hjælp hos Styrelsen for patientklager http://www.stpk.dk

Information til private patienter, som selv betaler

I forbindelse med booking af operation skal operationen betales 14 dage før planlagt operationsdato.

Betaling kan desværre ikke foretages med kontanter, men kan indbetaler via bank eller via Dankort. Ved bankindbetaling skal betalingen være os i hænde rettidigt.

Betalingsdato fremgår af forskudsfakturaen. Kvitteringen for indbetaling skal medbringes. 

Indbetaling skal ske på konto: 

Sydbank
Reg: 6845
Kontonummer: 2331579

Ved manglende betaling ser vi os nødsaget til at aflyse din planlagte operation, og du vil blive opkrævet et gebyr på 5.000 kr.

Afbud inden for de sidste 14 dage inden operation eller udeblivelse koster kr. 5.000. I disse tilfælde refunderes din forudbetaling for operationen minus kr. 5.000. Ved sygdom kan du, mod forvisning af lægeerklæring, få refunderet hele beløbet.

Udeblivelsesgebyr ved konsultation, undersøgelse og operation i lokalbedøvelse

Hvis du bliver forhindret i at møde op til en konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdage før, så vi kan tilbyde tiden til en anden. Hospitalet vil opkræve et udeblivelsesgebyr på 400 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde.

Som offentlig patient er du omfattet af ventelistegarantien. 

For en lang række sygdomme gælder det, at hvis der er mere end 30 dage til din tid til forundersøgelse eller operation har du ret til behandling på et privathospital 

Du kan læse mere om det her: https://soernesprivathospital.dk/om-os/hvordan-kommer-jeg-ind-paa-et-privathospital/

Søernes Privathospital indgår ligesom alle andre privathospitaler i den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP). Hospitalet har endnu ikke været igennem evalueringen da vi er nystartede – men du kan se resultatet af de tidligere her

Vi vil altid gøre vores ypperste for at du får den bedste behandling i de bedste ramme. Skulle uheldet være ude og der er sket noget utilsigtet under din behandling, kan man indberette via Styrelsen For Patientsikkerhed 

Du finder et link her

På Søernes Privathospital er du dækket af Databeskyttelsesforordningen og Persondataforordningen – begge også kaldet GDPR. 

Vi overholder gældende lovgivning og du kan læse mere om emnet her

 

Vi laver løbende undersøgelser om patienttilfredshed på Søernes Privathospital. 

Du kan finde den seneste her: 

Tilfredshedsunderøgelse 2021