• Mandag - Fredag: 09:00 - 19:00
 • Adresse: Martinsvej 10 1926 Frederiksberg C

Menieres sygdom

Menieres sygdom er en godartet øresygdom, hvor man anfaldsvist oplever kraftig svimmelhed, tinnitus og høretab af timers varighed.

Udredning og behandling

Menieres sygdom (også blot kaldet Meniere) forekommer hos ca 4000 danskere. Menieres sygdom er en godartet øresygdom, hvor man anfaldsvist oplever kraftig svimmelhed, tinnitus og høretab af timers varighed. I modsætning til øresten (BPPV), varer anfaldene ved Meniere mere end 20 min. Svimmelhed og kvalme er dominerende og ofte er svimmelheden så stærk at patienterne kaster op. Tinnitus kan også være meget dominerende og man kan også have tinnitus imellem anfaldene af svimmelhed. Det er meget individuelt hvor ofte anfaldene af svimmelhed finder sted. Typisk har patienterne svingende hørelse mellem anfald af svimmelhed, men også svingende tinnitus og typisk tryk symptomer i øret eller fornemmelse af en “pude for øret”. Med tiden kan både hørelse og balancefunktion på det syge øre mistes. Nogle patienter oplever konstant svimmelhed og kvalme. Der findes ikke nogen endelig behandling af Meniere – endnu. Der er dog flere muligheder for behandling af svimmelheden og anfaldene. Der er også flere mulige behandlinger af Meniere under udvikling. Speciallægerne på Søernes Privathospital er højt specialiseret i at diagnosticere og behandle Menieres sygdom og har et ganske ekstensivt forskningsengagement på netop dette område.
 • Svimmelhed ved Meniere anfald adskiller sig fra Øresten (BPPV) ved at vare MERE end 20 min.
 • Svimmelhed ved Meniere er IKKE udløst af bevægelse – ligesom ved Øresten (BPPV).
 • Svimmelhed ved Meniere giver IKKE hovedpine.
 • Symptomer i form af svimmelhed og kvalme KAN behandles ved Meniere.
 • Meniere kan minde om virus på balancenerven, men Meniere varer ikke flere dage.
 • Ud over svimmelhed, giver Meniere desvære også høretab og tinnitus.
 • Meniere er en kronisk sygdom, som med tiden vil ødelægge funktionen af øret.
 • Meniere rammer oftest ét øre og er yderst sjælden på begge ører i Danmark.
 • Behandling af Meniere starter oftest med et dræn i trommehinden.
 • Behandling af Meniere varetages af specialister i “Vestibulogi”.

Vi har et godt samarbejde med Hovedstadens Hørecenter, der udleverer høreapparater og er lokaliseret i samme bygning. Vi tilbyder endvidere audiologopædisk assistance til alle former for hørerehabilitering. Læs mere HER.

Information til patienter

Vi er klar til at svare på alle spørgsmål.

Søernes Privathospital er blevet akkrediteret af IKAS i Juni 2021

Vi er meget stolte af at vi har fået den flotteste akkreditering man kan få – NUL fejl og alle punkter “Helt opfyldt”!

Citat fra Survey:

“Det har været en fornøjelse at besøge Søernes Privathospital. En absolut velorganiseret og velfungerende organisation, som på kort tid har magtet at etablere sig både organisatorisk og fagligt med styr på kvalitetsarbejdet på forbilledlig vis”

Læs selv hele rapporten her: 34707-Høringsrapport-SurveyID-42424

Du skal faste til din operation i fuld bedøvelse. Det betyder at du ikke må spise og drikke 6 timer før din operation. Du må dog godt drikke vand eller sort kaffe uden mælk op til 2 timer før din operation. Du må ikke drikke juice eller mælk.

Efter din operation vågner du op i vores flotte lokaler med direkte udsigt til Sankt Jørgens Sø. Vi sørger for at du er smertedækket og får mad og drikke. 

For at sikre at du får den bedste behandling i de bedste rammer, føres der kontrol via Fødevarestyrelsen. Du kan læse mere om dette emne her

Har du været bedøvet skal du have nogen til at hente dig på dagen og gerne én at sove sammen med den første nat.

Som patient på Søernes Privathospital er du altid dækket af vores tavshedspligt. Vi lægger din journalnotater og prøveresultater ud til din disposition – det er din ret. 

Du har altid ret til at få information om din behandling, mulige ricisi og forventede resultat. 

Som patient skal du altid give informeret samtykke til en hver behandling og din læge og sygeplejerske vil spørge dig herom. 

Som patient har du lov fastsatte rettigheder 

Vi vil altid gøre alt hvad vi kan for at du skal få den bedste oplevelse hos os. 

Skulle du alligevel opleve bivirkninger eller komplikationer til din behandling kan du få hjælp på Styrelsen for patienterstatningen http://www.pebl.dk

Skulle uheldet være ude og du vil klage, vil vi naturligvis som det første tage imod dig og lytte til dig. Du kan finde information og hjælp hos Styrelsen for patientklager http://www.stpk.dk

Information til private patienter, som selv betaler

I forbindelse med booking af operation skal operationen betales 14 dage før planlagt operationsdato.

Betaling kan desværre ikke foretages med kontanter, men kan indbetaler via bank eller via Dankort. Ved bankindbetaling skal betalingen være os i hænde rettidigt.

Betalingsdato fremgår af forskudsfakturaen. Kvitteringen for indbetaling skal medbringes. 

Indbetaling skal ske på konto: 

Sydbank
Reg: 6845
Kontonummer: 2331579

Ved manglende betaling ser vi os nødsaget til at aflyse din planlagte operation, og du vil blive opkrævet et gebyr på 5.000 kr.

Afbud inden for de sidste 14 dage inden operation eller udeblivelse koster kr. 5.000. I disse tilfælde refunderes din forudbetaling for operationen minus kr. 5.000. Ved sygdom kan du, mod forvisning af lægeerklæring, få refunderet hele beløbet.

Udeblivelsesgebyr ved konsultation, undersøgelse og operation i lokalbedøvelse

Hvis du bliver forhindret i at møde op til en konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdage før, så vi kan tilbyde tiden til en anden. Hospitalet vil opkræve et udeblivelsesgebyr på 400 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde.

Som offentlig patient er du omfattet af ventelistegarantien. 

For en lang række sygdomme gælder det, at hvis der er mere end 30 dage til din tid til forundersøgelse eller operation har du ret til behandling på et privathospital 

Du kan læse mere om det her: https://soernesprivathospital.dk/om-os/hvordan-kommer-jeg-ind-paa-et-privathospital/

Søernes Privathospital indgår ligesom alle andre privathospitaler i den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP). Hospitalet har endnu ikke været igennem evalueringen da vi er nystartede – men du kan se resultatet af de tidligere her

Vi vil altid gøre vores ypperste for at du får den bedste behandling i de bedste ramme. Skulle uheldet være ude og der er sket noget utilsigtet under din behandling, kan man indberette via Styrelsen For Patientsikkerhed 

Du finder et link her

På Søernes Privathospital er du dækket af Databeskyttelsesforordningen og Persondataforordningen – begge også kaldet GDPR. 

Vi overholder gældende lovgivning og du kan læse mere om emnet her

 

Vi laver løbende undersøgelser om patienttilfredshed på Søernes Privathospital. 

Du kan finde den seneste her: 

Tilfredshedsunderøgelse 2021