• Mandag - Fredag: 09:00 - 19:00
 • Adresse: Martinsvej 10 1926 Frederiksberg C

Operation

Det er vigtigt, at du føler dig sikker og er godt forberedt til operationen. Vi har derfor samlet en række info til dig.

Forberedelse til operation

Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt. Du skal stoppe med at ryge mindst 4 uger før operation for at undgå infektion og vævsdød. Undgå også nikotinplaster, nikotintyggegummi og e-cigaretter eller ligende dampcigaretter.

Det er vigtigt at du fortæller os i forbindelse med forundersøgelsen, hvis du tager nogen former for medicin. Her vil speciallægen vurdere hvordan operation og efterbehandling skal være, fordi forskellige slags medicin kan påvirke operationen og især være årsag til ekstra blødning.

 • Du skal møde fastende på klinikken, da du skal opereres i fuld bedøvelse
 • Du må ikke drikke alkohol efter kl. 20 aftenen før operationsdagen
 • 6 timer før planlagt operation skal du faste, det vil sige, at du ikke må spise eller drikke. Dog må du fortsætte med at drikke vand eller gerne sukkerholdige ”gennemsigtige væsker”; f.eks. saft eller æblejuice, indtil 2 timer før operationstidspunktet. De sidste 2 timer før operationen må du intet indtage.

På selve operationsdagen skal du møde op på 1. sal, hvor din sygeplejerske vil vise dig tilrette på opvågningsstuen. Her vil du få udleveret operationstøj samt blive fotograferet. Derefter vil vores anæstesilæge, forklare dig om bedøvelsen og give dig medicin som forberedelse til operationen. Dernæst kommer din plastikkirurg, som foretager den nødvendige optegning på dit bryst og tager en sidste snak med dig og svarer på spørgsmål. Derefter er du klar til operation, hvor vores operationssygeplejerske og anæstesisygeplejerske venter på dig.

Operationen varer omkring 1 time og arrene kan placeres under brystet og ved brystvorten. Hos Søernes Privathospital anvender vi primært adgang under brystet, da det giver den største sikkerhed, hvis der senere i livet skal korrigeres eller behandles for for eksempel brystkraft.

Implantatet vil oftest blive placeret under brystmusklen for at undgå synlighed af implantatet gennem huden. I situationer, hvor brystet hænger og man ikke ønsker brystløft, kan en løsning være at placere implantatet over brystmusklen. Dette forudsætter dog, at speciallægen vurderer at du har den optimale tykkelse af fedt og kirtelvæv under huden.


Efter operationen bør du ikke anvende bh de første 2-3 måneder. Du skal dog bruge bh, hvis du har fået foretaget en brystløft samtidig med en brystforstørrende operation, eller hvis implantaterne er placeret over brystmusklen – det kan også være at din læge vil råde dig til at gå med bh, hvis du har fået et gammelt implantat udskiftes til et nyt.

Operationen vil efterlade et ar som kan være rødt og hævet i starten. Hos langt de fleste patienter vil arret hele pænt op, men nogle få vil udvikle skæmmende ar. I tilfælde af denne type ardannelse, vil det være nødvendigt behandle med binyrebarkhormon et antal gange. Der vil normalt gå et til to år før arret er helet op og du vil kunne se slutresultatet. Hold gerne aret væk fra sollys i de første to år.

Følenerverne vil blive påvirket ved brystforstørrende operation. Derfor vil du opleve følelsesløshed i et større eller mindre område af huden og brystvorterne efter operationen. I månederne efter operationen vil man opleve forskellige føleforstyrrelser som stikken og prikken i arrene, som forsvinder i takt med, at den normale følesans vender tilbage. Der kan forekomme mindre områder med permanent følelsestab, især i området på undersiden af brystet.

Hos meget slanke kvinder kan der opstå en risiko for at et implantat kan føles gennem huden, i sjældne tilfælde kan det også være synligt. Dette sker oftest, hvis implantaterne placeres over brystmusklen, men selv ved placering under brystmusklen kan implantaterne i nogle situationer mærkes og i sjældne tilfælde synlige

Hvis du senere i livet skal amme dit barn, kan der være en risiko for at operationen vil have påvirket din produktion af mælk, men der mangler stadig mere forskning inden for området. I de få undersøgelser der er foretaget konkludere man en ganske lille forskel på, hvor mange kvinder med implantater der kan amme i forhold til kvinder uden implantater.

Mammografien giver en større værdi når implantatet er placeret under brystmusklen, end over. Med implantat over brystmulsken, vil der derfor være en risiko for, at tidlig brystkræft ikke opdages ved mammografiundersøgelsen. Af denne grund anvender vi kun placering over brystmusklen som sidste udvej og hvis du ikke ønsker et brystløft. Som udgangspunkt er implantatplacering under musklen klart den bedste løsning. Derudover vil man oftest blive ultralydsscannet samtidig med sin mammgrafi, når man kommer til kontrollen og har implantater

Omkring 1-2 pct. af patienterne oplever blødning i timerne efter operationen. Hvis der opstår komplikationer af den karakter, vil det nødvendiggøre en operation i fuld bedøvelse, hvilket er en af årsagerne til, at vi tilbyder dig at overnatte på hospitalet indtil dagen efter, så vi er sikre på at alt er forløbet godt, og så vi har tid til en kort snak og kontrol inden vi sender dig trygt hjem.

Infektioner i forbindelse med brystforstørrende operation ses meget sjældent, men kan forekomme. Infektionen vil kræve behandling med antibiotika. Hvis denne behandling ikke er effektiv, kan man blive nødt til at fjerne implantatet. Du vil 2-3 måneder senere komme ind til en ny operation. I tilfælde af infektion, vil det typisk opstå 1-2 uger efter operationen og symptomerne er rødme, hævelse, feber og tiltagende smerter.


De dybe selvopløselige tråde i underhuden, kan i nogle tilfælde udstødes i arret, og dette kan ligne infektion, men vil normalt ikke kræve behandling. Er du i tvivl, er det bedst, at du aftaler en tid hos os.

Når man får en operation og får inopereret et implantat, vil din krop automatisk reagere ved at danne arvæv omkring implantatet. I nogle tilfælde kan denne det være så kraftigt, at der opstår en tilstand, som man kalder kapseldannelse eller kapselskrumpning. Det er desværre ikke muligt at forudse, hvilke kvinder der udvikler det – og hvem der ikke gør, men flere forskellige forhold kan være årsag til en øget risiko, herunder implantaternes kvalitet og fasthed, operationsteknik og infektion. Mellem 5-10% vil opleve kapseldannelse, men formentlig vil vores Mentorimplentater af højeste kvalitet mindske risikoen.

Implantatrotationer kan være en risiko, med mine man vælger dråbeformede implantater. Hvis implantatet vender sig, vil det kræve operation, for at det placeres korrekt. Det er meget sjældent at vores dygtige og erfarne speciallæger oplever det, og det vil naturligvis altid være gratis af få det opereret på plads.

Huden strækkes ved en brystforstørrende operation. Her vil der være en lille risiko for at der opstår strækmærker i huden. Risikoen for strækmærker er størst hos unge kvinder og des større implantater man vælger, jo større er risikoen.

 • Speciallæge, Ph.d, plastikkirurg

  Trine Foged Henriksen

  Trine Foged Henriksen har været overlæge på Rigshospitalet og er nu fuldtidsansat på Søernes Privathospital.

  Hun har stor kirurgisk og videnskabelig erfaring i kosmetiske, korrektive og rekonstruktive brystoperationer. Hun er desuden subspecialiseret i fedttransplantation mhp. brystforstørrelse, bodycontouring og Brazilian Butt lift (BBL) med eget fedtvæv.

  Trine Foged Henriksen udfører en lang række forskellige operationer, herunder:

  • Body contouring
  • Brazilian butt lift (BBL) med eget fedtvæv
  • Kosmetiske brystoperationer
   • Brystforstørrende operation (BFO) med implantater og/eller eget fedtvæv
   • Kombineret BFO og brystløft
   • Brystreduktion og/eller brystløft
   • Operation for gynækomasti (mandlig brystudvikling)
  • Korrektiv brystoperation
   • Udskiftning/fjernelse af brystimplantater
   • Erstatning af brystimplantater med eget fedtvæv
   • Korrektion af asymmetri eller anden medfødt misdannelse eller efter tidligere operation
  • Brystoperation efter tidligere behandling for brystkræft
   • Brystrekonstruktion efter mastektomi
   • Brystkorrektion efter brystbevarende operation
  • Liposuction og liposculpturing
  • Mommy makeover
  • Operation for slapt maveskind +/- bugvægsplastik
  • Minimaveplastik eller korrektion af kejsersnitar
  • Ansigtsoperationer
   • Lipoinjektion til korrektion af aldersforandringer i ansigt
   • Facelift
   • Øjenlågsoperationer

  Se mere på www.trinefogedhenriksen.dk

   

  Trine Foged Henriksen etablerede i 1999 Dansk Plastikkirurgisk Mammaregister, et arbejde som hun i 2005 fik FEMINAS Kvindepris for. Mammaregisteret er verdens første vidensbank, hvor man systematisk har indsamlet viden om kvinders helbred og livsstil før og efter plastikkirurgiske brystoperationer, samt information om diverse operationsteknikker og brystimplantater på markedet. Forskningsresultaterne har bidraget til international viden om implantatsikkerhed. Samtidig kan viden fra Mammaregisteret bidrage til at kvinder, der overvejer brystoperationer får videnskabeligt dokumenteret information om fordele og risici ved brystoperationer.


  Trine Foged Henriksen
 • Overlæge og plastikkirurg​

  Tina Tos

  Tina er dygtig, erfaren og har øje for detaljen. Hun er utrolig vellidt blandt patienter, kollegaer og de mange speciallæger hun underviser, når hun ikke er her på Martinsvej.

  Tina er specialiseret i brystoperationer, mikrokirurgi, rekonstruktion, maveplastik og fedt transplantationer med øje for æstetikken. Med Tina Tos er du i de bedste hænder.

  Hun har udgivet adskillige videnskabelige artikler både nationalt og internationalt. Hun er medlem af Lægeforeningen, Forening for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi og Dansk Mikrokirurgisk Selskab.

  Tina Tos
 • Overlæge og plastikkirurg​

  Jennifer Drejøe

  Jennifer er vores kirurg med en sikker hånd og et stort smil. Du er i gode og trygge hænder, når du møder Jennifer. Jennifer Drejøe er specialiseret og har ekstensiv erfaring inden for modermærkekræft, hudkræftbehandlinger, rekonstruktioner i ansigtet samt almen plastikkirurgi, som brystreduktion, løft og forstørrelser. Derudover er hun specialiseret i ørekorrektioner. Jennifer er medlem af Dansk Selskab for Plastikkirurgi og Rekonstruktion (DSPR) og Mikrokirurgisk selskab Dansk Kirurgisk selskab
  Jennifer Drejøe
 • Overlæge og plastikkirurg​

  Philippe Claus Bandier​

  Philippe er en rigtig god kollega, med mange års erfaring og et skarpt øje for detaljerne.

  Phillippe er en meget erfaren kirurg indenfor alle typer af brystkirurgi, fedtsugninger, maveskindsoperationer. Derudover operere han flere typer af ansigtsløft, øjenlågsplastikker, fedttransplantationer til ansigtet samt pande og brynløft.

  Phillipe deltager kontinuerligt i internationale kurser og konferencer, derudover har han en position i det plastikkirurgiske team på Sjællands Universitetshospital.

  Philippe Claus Bandier​
 • Overlæge, Ph D og Plastikkirurg​

  Linda P. Jakobsen​

  Linda er overlæge, Ph D og lektor på Plastikkirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Hun har en ekstensiv erfaring fra sit arbejde både i privat- og offentligt regi.

  ✔️ Operation af overskydende maveskind
  ✔️ Operation i området omkring øjnene
  ✔️ Operationer på ører og næse
  ✔️ Brystforstørrende operationer
  ✔️ Brystløft og reduktion
  ✔️ Lipofilling af ansigt
  ✔️ Fedtsugning

  Linda har derudover udgivet en række videnskabelige artikler og været reviewer på internationale tidsskrifter.

  Hun er medlem af Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktiv kirurgi og Lægeforeningen.

  Linda P. Jakobsen​
Finansering

I samarbejde med Resurs Bank tilbyder Søernes Privathospital nem og gennemskuelig finansiering.

Sæt dit lånebehov og ydelse i kassen til venstre og se med det samme hvad din månedlige ydelse bliver. Bliv godkendt online på få minutter.

Info

Vi er klar til at svare på alle spørgsmål.

Finder du ikke dit svar her, er du mere end velkommen til at kontakte os på enten +4530600097 eller info@soernesprivathospital.dk

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Information til private patienter, som selv betaler

I forbindelse med booking af operation skal operationen betales 14 dage før planlagt operationsdato.

Betaling kan desværre ikke foretages med kontanter, men kan indbetaler via bank eller via Dankort. Ved bankindbetaling skal betalingen være os i hænde rettidigt.

Betalingsdato fremgår af forskudsfakturaen. Kvitteringen for indbetaling skal medbringes. 

Indbetaling skal ske på konto: 

Sydbank
Reg: 6845
Kontonummer: 2331579

Ved manglende betaling ser vi os nødsaget til at aflyse din planlagte operation, og du vil blive opkrævet et gebyr på 5.000 kr.

Afbud inden for de sidste 14 dage inden operation eller udeblivelse koster kr. 5.000. I disse tilfælde refunderes din forudbetaling for operationen minus kr. 5.000. Ved sygdom kan du, mod forvisning af lægeerklæring, få refunderet hele beløbet.

Udeblivelsesgebyr ved konsultation, undersøgelse og operation i lokalbedøvelse

Hvis du bliver forhindret i at møde op til en konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdage før, så vi kan tilbyde tiden til en anden. Hospitalet vil opkræve et udeblivelsesgebyr på 400 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde.