• Mandag - Fredag: 09:00 - 19:00
  • Adresse: Martinsvej 10 1926 Frederiksberg C

Et hul i trommehinden kan opstå efter infektion eller efter direkte skade mod øret. Et hul i trommehinden kan medføre betydelig hørenedsættelse. Når der er hul i trommehinden, kan bakterier fra øregangen få adgang til mellemøret, hvilket kan medføre betændelse, med øreflåd, smerter og dårlig lugt. Ofte opstår der mellemørebetændelse, når man bader i bakteriefyldt vand, for eksempel i svømmehallen eller på ferie. Ofte lukker hullet i trommehinden sig selv, men hvis det ikke gør, er der mulighed for operation.

Behandlinger

Lukning af hul i trommehinden udføres normalt i fuld narkose, men kan også foregå i lokal bedøvelse. Operationen er som udgangspunkt gennem øregangen, men i sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at lave et snit i folden bag øret, for at få adgang til trommehinden. Hullet i trommehinden lappes med muskel- eller bruskhinde, der høstes over øret eller i øregangen. Operationen medfører således et mindre, nærmest usynligt ar under håret over øret eller i øregangen. Hvis det har været nødvendigt at operere bag øret, får man et ar her. Ved hørenedsættelse vil hørelsen som regel blive bedre, når hullet i trommehinden lukkes. Ved hyppige mellemørebetændelser vil operationen forebygge infektioner. Operationen er succesfuld i ni ud af ti operationer og der er sjældent komplikationer.

Samme speciallæge under hele forløbet

Udredning, eventuel operation og opfølgning foregår hos den samme speciallæge, der alle har mange års erfaring inden for øre-næse-hals kirurgi. Du får herved den bedste behandling i trygge rammer.

vi samarbejder med hovedstadens hørecenter

Vi har et godt samarbejde med Hovedstadens Hørecenter, der udleverer høreapparater og er lokaliseret i samme bygning. Vi tilbyder endvidere audiologopædisk assistance til alle former for hørerehabilitering. Læs mere HER.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.