• Mandag - Fredag: 09:00 - 19:00
  • Adresse: Martinsvej 10 1926 Frederiksberg C

Åreknuder

Søernes Privathospital anvender de nyeste teknikker med laser og skumbehandling for åreknuder. Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede blodårer lige under huden. De kan oftest ses gennem huden og buler frem på benet, særligt i læggen og på låret.

FIND VEJ

Søernes Privathospital ligger på Martinsvej 10, Frederiksberg. Vejen er blind og ender mod Sankt Jørgens Sø.

Forum Metrostation ligger 500 meters gang fra hospitalet. Det tager ca 6 min at gå fra stationen til hospitalet.

Bus 71 stopper på Vodroffsvej lige vej Martinsvej, ca 100m fra hospitalet.

Til Søernes Privathospital er der tilknyttet 3 afmærkede parkeringspladser, som kan benyttes uden betaling. Der er betalingsparkering i Frederiksberg Kommune. Parkering er mulig på de omkringliggende veje. Der skal anvendes P-app, fx Easypark.

Åreknuder

Åreknuder skyldes højt tryk i venerne i benene og svækkelse af venevæggen, som så gør venen buler ud, og bliver til store snørklede vener. Der er en del, der har arvet det fra forældrene, men man kan også få det spontant. Hvis man er overvægtigt eller har meget stående eller stillesiddende job, øger man risikoen. Åreknuder er ikke farlige, men kan give ubehag, og i sidste tilfælde hudforandringer med eksem og sår.

Symptomer på åreknude

Symptomer på åreknuder kan både være kosmetiske gener eller fysiske gener i form af træthed, ømhed, tyngdefornemmelse, kramper, uro, hævelse eller kløe, der kan være med til at beskadige huden. Der kan opstå blødning og årebetændelse.

Behandling af åreknuder

Hvis du ikke får behandlet åreknuderne, vil de oftest blive værre med årene. 2-5% af dem, der får åreknuder får komplikationer med hudforandringer, som kan udvikle sig til skinnebenssår, hvorfor vi altid anbefaler behandling, hvis der er:

– Hudforandringer
– Sårdannelse
– Megen uro eller kramper i benene
– Væsentlige kosmetiske gener

Når man behandler åreknuder går det ud på at fjerne eller ødelægge de dårligt fungerende blodårer. Der findes mange andre velfungerende vener i benet, så de syge vener kan sagtens undværes.

Fjernelse af de syge åreknuder sker i mange tilfælde via lysken, hvor man fjerner et stort blodkar fra lysken og ned til knæet. Dette kalder man også for stripning.

Overfladiske åreknuder og åreknuder bag på underbenet bliver behandlet i lokalbedøvelse gennem små snit i huden. Vi tilbyder også skum- og varmebehandling, se særskilte vejledninger.

Forventninger

Formålet med operationen er at behandle dine gener ved at fjerne de overfladiske vener med defekte klapper evt. samtidig med, at de synlige åreknuder bliver fjernet.

Forundersøgelse

Før vi beslutter om dine åreknuder skal opereres kommer du til en forundersøgelse hos vores karkirurg. Her fortæller du os om dine gener.

Til forundersøgelsen får du også lavet en præcis og omfattende klinisk undersøgelse, der suppleres med en ultralydsundersøgelse. Dette er med henblik på at kortlægge dine vener.

Sammen bliver I enige om, at en operation er det bedste i din situation og herefter bliver du informeret om behandlingen, efterforløb samt om mulige bivirkninger og komplikationer ved operationen.

Behandlingsformer

Laserbehandling

Laserbehandling, også kaldet EVLT er minimal invasiv behandling for åreknuder og på Søernes Privathospital bruger vi altid den nyeste teknik.
Det vil være åreknudens størrelse og form, der afgør om vi kan behandle med laserkirurgi.

Behandlingen udføres under lokalbedøvelse.

Behandlingen foretages igennem et lille kanylehul stort ved knæet, hvor en laserfiber bliver ført ind i defekte vene og op til lysken.
Den største fordel ved laserkirurgi er, at der foretages igennem et lille snit og at behandlingen er mindre ubehagelig end ved traditionel kirurgi.

Skumbehandling

Åreknuder kan også fjernes ved såkaldt injektionsbehandling. Denne behandling består i, at lægen sprøjter et lokalirriterende skum ind i åreknuden. Det fremkalder en lokal årebetændelse, som gør at åreknuden lukker.

Metoden er dog ikke helt så effektiv som de andre metoder og egner sig bedst til behandling af mindre åreknuder.

Nogle gange kombineres skumbehandlingen og med laserbehandling.

Efter vellykket laser/skum
proceduren, fjerner vi ofte selve åreknuderne gennem små indstik i huden i lokalbedøvelse. Ingen syning – men små plastre, som fjernes efter en uge.

Afslutningsvis anbefaler vi støttestrømper, den første uge hele døgnet, herefter i tre uger om dagen indtil sidste måneds kontrol.

Før operationen

Da operationen foregår i lokal bedøvelse, er der ingen behov for at faste. Man kan tage sin vanlige medicin, med mindre andet er aftalt med lægen.

Operationen

Operationen varierer i tid, men omkring 1 time. Der vil ikke blive lukket med sutre, da hullerne er så små.

Der er 3 måder at operere åreknuder, “varme behandling” med lasere eller RFA, at hive venen ud med en lille krog, eller sprøjte skum ind i venen.

Det er meget forskelligt hvilken fremgang der er bedst, eller om man skal bruge en eller to forskellige metoder til et ben. Det er en vurdering af kirurgen, ud fra hvordan venerne ser ud, eller hvor de ligger i forhold til huden, og om de er lige eller snørklede.

Alle operationerne er meget skånsomme og man kan gå hjem herfra, med forbinding på benet.

Efter operationen

Har man forbinding på skal den sidde 24 timer. Det kan ske det bløder igennem forbindingen, så skal man blot ligge mere forbinding på.
Herefter skal man have knælange kompressionsstrømper på en uge.

Smerter

Du kan få lette smerter i benet i 1 – 2 uger efter operationen. Er dette tilfældet kan man tage almindelig smertestillende håndkøbsmedicin.

Blødning (første døgn)

Bliver elastikbindet og plastrene gennemsivet af blod, skal du lægge dig ned med benet opad og trykke hårdt på det blødende sted i ca. 4 min. Herefter lægger du en ispose på i ½ time, med et viskestykke under. Når blødningen er standset, forstærker du forbindingen.

Standser blødningen ikke, skal du kontakte os eller vagtlægen.

Bad

Støttebindet bør sidde i et par døgn, hvor du ikke kan tage bad. Herefter kan det fjernes, du kan gå i bad og efterfølgende tage støttestrømpen på. Du aftaler med lægen, hvor længe du skal bruge den.

Hvis du har fået steri-strip-plastre på skal du lade dem sidde på ved bad. De falder af efter nogle dage, og der skal ikke nye på.

Du skal sætte plaster på sårene, så længe det væsker eller bløder, men når sårene er tørre, skal du ikke have plaster på længere. De første 14 dage efter operationen må du ikke gå i karbad eller svømmehal, da det øger risikoen for infektion.

Elastikbind og støttestrømper

Elastikbindet kan du tage af næste dag. Herefter skal du benytte støttestrømpen, som du har fået med ved udskrivelsen.

Du aftaler med lægen, hvor længe du skal anvende strømpen. Det er bedst at tage strømpen på om morgenen, inden benet hæver.

Info om støttestrømpen

En støttestrømpe giver støtte og aflaster venesystemet i dit ben. Den naturlige venepumpefunktion og veneblodets returløb til hjertet bliver forbedret, når du bruger støttestrømpe.

Det er vigtigt, at du bruger strømpen så meget som muligt i de anbefalede uger. Derved opnår du det bedst mulige kosmetiske resultat.

TED strømper fremstilles af langfibret nylon (85%) og Lycra Spandex elastik (15%). TED strømper indeholder ikke elastik af naturgummi (Latex).

Du får lettest strømpen på ved at stikke hånden ned i strømpen, tag fat i hælen og vend vrangen ud. Sørg i første omgang for at få strømpen til at sidde rigtigt på selve foden og hælen. Træk derefter resten af strømpen op ad benet.

Sørg for, at den øverste kant sidder mellem 2½ -5 cm under knæet.

Eventuelle rynker og folder på strømpen skal du glatte ud. Du kan i starten eventuelt pudre dit ben med lidt babypudder, inden du tager strømpen på. Huden skal være tør, når du tager strømpen på, ellers bliver det meget vanskeligt.

Bruger du creme, skal det være optaget i huden inden, du tager strømpen på. En ”glidesok” kan gøre det nemmere at få strømpen på. Der kan gå et par dage, før du har vænnet dig til at gå med strømpen.

Du kan vaske støttestrømpen i hånden eller ved maskinvask på et finvaske-program ved max. 40 grader. Du må ikke bruge klor og blegemidler. Strømpen tørrer hurtigt på et lunt sted.

Mulige komplikationer

Komplikationerne er meget små, og de fleste kan tage på arbejde dagen efter. Benet kan komme til at hæve lidt, og få blå mærker, dette er normalt, og vil fortage sig med tiden, de venerester der vil være tilbage vil være ømme, og dette vil også forsvinde.

Hvis hele benet hæver op, eller man får svært ved at trække vejret, skal man ringe 1813, da der er en meget lille risiko, for blodprop i det dybe venesystem.

Kontrol

Normalt tager det tid før venerne har fundet nye veje, og de blå mærker har fortaget sig.

Kontrol er normalt efter 3 mdr. Hvis det findes nødvendigt.

Information til patienter

Vi er klar til at svare på alle spørgsmål.

Søernes Privathospital er blevet akkrediteret af IKAS i Juni 2021

Vi er meget stolte af at vi har fået den flotteste akkreditering man kan få – NUL fejl og alle punkter “Helt opfyldt”!

Citat fra Survey:

“Det har været en fornøjelse at besøge Søernes Privathospital. En absolut velorganiseret og velfungerende organisation, som på kort tid har magtet at etablere sig både organisatorisk og fagligt med styr på kvalitetsarbejdet på forbilledlig vis”

Læs selv hele rapporten her: 34707-Høringsrapport-SurveyID-42424

Du skal faste til din operation i fuld bedøvelse. Det betyder at du ikke må spise og drikke 6 timer før din operation. Du må dog godt drikke vand eller sort kaffe uden mælk op til 2 timer før din operation. Du må ikke drikke juice eller mælk.

Efter din operation vågner du op i vores flotte lokaler med direkte udsigt til Sankt Jørgens Sø. Vi sørger for at du er smertedækket og får mad og drikke. 

For at sikre at du får den bedste behandling i de bedste rammer, føres der kontrol via Fødevarestyrelsen. Du kan læse mere om dette emne her

Har du været bedøvet skal du have nogen til at hente dig på dagen og gerne én at sove sammen med den første nat.

Som patient på Søernes Privathospital er du altid dækket af vores tavshedspligt. Vi lægger din journalnotater og prøveresultater ud til din disposition – det er din ret. 

Du har altid ret til at få information om din behandling, mulige ricisi og forventede resultat. 

Som patient skal du altid give informeret samtykke til en hver behandling og din læge og sygeplejerske vil spørge dig herom. 

Som patient har du lov fastsatte rettigheder 

Vi vil altid gøre alt hvad vi kan for at du skal få den bedste oplevelse hos os. 

Skulle du alligevel opleve bivirkninger eller komplikationer til din behandling kan du få hjælp på Styrelsen for patienterstatningen http://www.pebl.dk

Skulle uheldet være ude og du vil klage, vil vi naturligvis som det første tage imod dig og lytte til dig. Du kan finde information og hjælp hos Styrelsen for patientklager http://www.stpk.dk

Information til private patienter, som selv betaler

I forbindelse med booking af operation skal operationen betales 14 dage før planlagt operationsdato.

Betaling kan desværre ikke foretages med kontanter, men kan indbetaler via bank eller via Dankort. Ved bankindbetaling skal betalingen være os i hænde rettidigt.

Betalingsdato fremgår af forskudsfakturaen. Kvitteringen for indbetaling skal medbringes. 

Indbetaling skal ske på konto: 

Sydbank
Reg: 6845
Kontonummer: 2331579

Ved manglende betaling ser vi os nødsaget til at aflyse din planlagte operation, og du vil blive opkrævet et gebyr på 5.000 kr.

Afbud inden for de sidste 14 dage inden operation eller udeblivelse koster kr. 5.000. I disse tilfælde refunderes din forudbetaling for operationen minus kr. 5.000. Ved sygdom kan du, mod forvisning af lægeerklæring, få refunderet hele beløbet.

Udeblivelsesgebyr ved konsultation, undersøgelse og operation i lokalbedøvelse

Hvis du bliver forhindret i at møde op til en konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdage før, så vi kan tilbyde tiden til en anden. Hospitalet vil opkræve et udeblivelsesgebyr på 400 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation, undersøgelse eller operation i lokalbedøvelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde.

Som offentlig patient er du omfattet af ventelistegarantien. 

For en lang række sygdomme gælder det, at hvis der er mere end 30 dage til din tid til forundersøgelse eller operation har du ret til behandling på et privathospital 

Du kan læse mere om det her: https://soernesprivathospital.dk/om-os/hvordan-kommer-jeg-ind-paa-et-privathospital/

Søernes Privathospital indgår ligesom alle andre privathospitaler i den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP). Hospitalet har endnu ikke været igennem evalueringen da vi er nystartede – men du kan se resultatet af de tidligere her

Vi vil altid gøre vores ypperste for at du får den bedste behandling i de bedste ramme. Skulle uheldet være ude og der er sket noget utilsigtet under din behandling, kan man indberette via Styrelsen For Patientsikkerhed 

Du finder et link her

På Søernes Privathospital er du dækket af Databeskyttelsesforordningen og Persondataforordningen – begge også kaldet GDPR. 

Vi overholder gældende lovgivning og du kan læse mere om emnet her

 

Vi laver løbende undersøgelser om patienttilfredshed på Søernes Privathospital. 

Du kan finde den seneste her: 

Tilfredshedsunderøgelse 2021